Faqs

What is metalliseren?

Metalliseren is het aanbrengen met een vlampistool, van een pure zink-aluminium laag op een gezandstraalde ondergrond. De ondergrond moet gestraald worden met een reinheidsgraad van SA2,5 en met een Ra waarde van 30-40µm. Men moet stralen met kantig straalmiddel om het oppervlak zo ruw mogelijk te krijgen zodat er een perfecte hechting is.

Waarom beitsen?

De meest belangrijke reden om RVS of inox te beitsen is het verwijderen van de lasverkleuring en verwijderen van vreemd ijzer waardoor de corrosieweerstand van het materiaal compleet hersteld wordt. Meestal gebruikt men een mengsel van van salpeter- en fluorzuur. De zones waar er een lasverkleuring is worden verwijderd en zodoende wordt het chroomgehalte aan de oppervlakte hersteld. Het resultaat is een matgrijze oppervlakte.

Wanneer passiveren?

Het is aangeraden als het materiaal kort na het beitsen in gebruik genomen wordt. De vorming van een dikkere passivatielaag en sneller vormen ervan door het gebruik van salpeterzuur of een zwakker oxyderend zuur zoals citroenzuur. Vooraleer een passivatie uit te voeren moeten de RVS oppervlakken vrij zijn van elke vorm van oxyde, vrij zijn van metaallagen die in chroom verarmd zijn of verkleurd zijn, vrij zijn van elke organische vervuiling zoals vet, olie … enz.

Wanneer plaatsen we rvs delen op een bouwwerf?

Met een alkalisch oplosmiddel, met een afbijtmiddel voor verf

Hoe kan je verf en graffiti verwijderen van inox?

Met een alkalisch oplosmiddel, met een afbijtmiddel voor verf.

Hoe kan je oliën en vetten verwijderen van inox?

Met een produkt op basis van alcohol of aceton.

Hoe kan je spiegelend rvs reinigen?

Met glasreinigingsprodukten zonder chloor.

Hoe kan je cementspatten en mortelspatten verwijderen van een inox leuning?

Enkel met een oplossing met laag fosfor gehalte en nadien afspoelen met demi water, nadien opdrogen met een zachte katoen doek.

Hoe vingerafdrukken verwijderen van inox?

Met een zeepoplossing of licht detergent.

Hoe inox drogen?

Met zachte niet krassende katoen doek.

Hoe rvs reinigen in industriële en maritieme omgevingen?

Professionele onderhoudsprodukten zijn te verkrijgen zijn bij Powdercoat bvba, wekelijks en minstens maandelijks te herhalen is de boodschap voor een glanzend resultaat.